Gotlandsweekend.. :)

spis

Torsd kväll bar det av till Boge Laxare… som vi längtat, nyfikna på nya spisen också såklart.

Väl framme i mörkret (utebelysningen har pajat) packade vi in allt, städade, ställde tillbaka möbler. Det var skönt att till slut sätta sig i soffan och bara mysa. Vi var sååå nyfikna på den nya spisen Peter och Tanja gjort åt oss men J hade lovat att vi inte skulle elda i den förrän de varit hos oss och visat hur.

Peter o Tanja kom och fikade lite.. visade oss hur man ska elda. Tyvärr han jag inte dit för att träffa deras fina hundar, tiden försvann. In till Visby och handlade upp oss lite. Tog det lugnt resten av kvällen.

På lördagen hade vi bestämt att ta hundarna till stranden för promenad. Klädde på oss rejält. J tog Rufus och Ozzy. Jag skulle låsa dörren då Iris gör ett knyck ner för trappen, jag tappar förstås kopplet. Iris springer fram till bilen, sen fick damen syn på de otrolig spännande 800kg tjurarna på andra sidan vägen… och drog.

Jag gick efter… det går inte att få fatt henne när hon inte vill… det går inte.. stampade ilsket till bilen där J , Rufus och Ozzy väntade. Började backa bilen… då bestämmer sig damen att det är dags att komma. Ilsken som jag var tog jag henne i nackskinnet och ledde in henne… vrålade i 118 db GÅ OCH LÄGG DIG!!! Iris rullade ihop som en kanelbulle på golvet. Gick ut låste dörren o stampade till bilen.

J undrade var Iris var -Nä hon får inte följa med när hon beter sig så här.. sa jag. Halvvägs till Furillen satt jag med extremt dåligt samvete… sen slog en tanke… -Du tog väl av pojkarna kopplen? -Nä, skulle jag gjort det? -Jamen snälla.. Ozzy tuggar ju koppel på löpande band i bilen (han har även hjälpt Iris att rymma att par gånger genom att bita av hennes  löplina).   -Det  är nog ingen fara sa J lugnt.   Väl framme hoppar 2 pojkar ur bilen med en varsin stump till koppel, Ozzy hade effektivt gnagt av 2 läderkoppel. Pojkvännen var inte lika lugn nu… ” I 4 år har jag haft det där kopplet!!! I FYRA ÅR!!!! Handgjort i Småland….   -Jag är jättelessen, jag hade haft mitt koppel i 4 dagar bara.        

Promenaden blev inte så långvarig, det blåste isbjörnar. Väl hemma tog jag ut Iris själv i löplina på promenad så hon skulle känna sig lite friare. Två gånger sträcktes linan. Promenaden i övrigt sköttes helt exemplariskt av damen. Saker vi inte tränat på månader satt som berg… Jag var mycket glad då jag kom hem.

På söndagen var det dags för hemfärd. På båten visades ”Marley and I ”.. skitfilm… men jag satt ändå o bölade som ett barn på slutet när han måste avliva sin gamla sjuka hund. Kunde inte låta bli att tänka på djursalongen… undrar hur många hundar som satt där med hårt kramande hussar o mattar som pussade dom ovanligt mycket med gråt-våta kinder…          

blasig-furillenBlåsigt och kallt Furillen..

One Response to “Gotlandsweekend.. :)”

  1. tresor paris Says:

    Now tresor paris become more and more popular within all kind of people. Tresor paris is a kind of juicy series . It won a good reputation. Cheap tresor paris jewellery often held its regular discount activities,such as tresor paris bracelets, tresor paris necklaces and tresor paris earrings so on. In these activities tresor paris necklaces sale got great success. cheap tresor paris consists of two main aspects, tresor paris sale and tresor paris accessories.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu